Gå til innholdet

Propolis

PROPOLIS – HUDPLEIE INGREDIENSEN ALLE SNAKKER OM

Sjansen for at du har sett ordet “propolis” når du har sett i hyllene med hudpleieprodukter er ganske stor. For når det kommer til ingredienser, er dette uten tvil en ingrediens som har blitt utrolig populær de siste årene. Denne utrolige ingrediensen som ofte er å se i K-Beauty produkter er en mikstur som honningbier lager og er noe som de bruker inne i bikubens hulerom for beskyttelse. Men hvorfor har dette blitt til en populær ingrediens i hudpleie? Forskning på denne magiske ingrediensen førte til oppdagelsen om at den har kraftige antibakterielle egenskaper, er antiviral, fylt med antioksidanter og virker betennelsesdempende. Faktisk har propolis vært en populær ingrediens innen medisin i flere århundre, men har nå blitt oppdaget på nytt for sine fantastiske egenskaper i hudpleie.

Når det kommer til å bruke propolis på huden din, har studier vist at propolis har like imponerende effekter som når det ble brukt innen medisin. Dens kraftige egenskaper har en rekke ulike fordeler for huden din, inkludert å behandle akne, å øke kollagen produksjon og også ha en beroligende effekt samtidig som den minsker eventuell betennelse i huden. Med andre ord er dette en ingrediens som har en rekke gode fordeler for alle slags hudtyper.

HVA ER EGENTLIG PROPOLIS? 

Propolis, som også er kjent som «bie-lim» i noen tilfeller, er en gjennomsiktig mikstur med en grønn-brun farge og myk men fast konsistens. Dette er noe som produseres av honningbier når sevje kombineres med bievoks og brukes for å bygge opp deres bikuber og samtidig fungere som et desinfiserende stoff for å beskytte dem mot bakterier.

FORDELENE MED PROPOLIS

Vi har allerede nevnt litt om hva slags fordeler propolis kan by på når den brukes som ingrediens i hudpleieprodukter. Nedenfor kan du lese litt mer detaljert om hva denne vidunder-ingrediensen har å by på.

  • Antibakteriell, antiviral og soppdrepende: Som en antioksidant kan propolis hjelpe å beskytte huden mot frie radikaler. Den har også anti-inflammatoriske, anti-bakterielle og antioksidant egenskaper. Studier har også vist seg å kunne beskytte mot nedbrytingen av kollagen på grunn av UV-stråler og er også kjent for sine bakteriedrepende egenskaper. Noen studier har også kommet frem til at grunnen propolis er så effekt mot ulike mikrober, er fordi den er så rik på flavonoider, som er den samme typen antioksidant du finner i kaffe.
  • Fuktighetsgivende og beroligende: Propolis har noen utrolige fuktighetsgivende egenskaper, uten å ha den kremete og tunge følelsen på huden. Takket være de legende og reparerende egenskapene til propolis, er det også en fantastisk ingrediens for solbrent og solskadet hud. Den vil virke beroligende på huden og vil også få fortgang i lege-prosessen.
  • Kjemper mot frie radikaler: Propolis er også fylt med antioksidanter, noe som hjelper huden din å holde frie radikaler fra å skade huden din ned på cellenivå. Frie radikaler kommer av ytre faktorer som solskader og forurensing og er nærmest umulig å unngå selv for de som bruker SPF daglig. Ingrediensen har også mange legende fordeler og inneholder «polyfenoler», som er antioksidanter som hjelper å kjempe mot oksidativt stress. Med andre ord, spiller de en stor rolle i beskyttelse og reparasjon fra miljøfaktorer.

HVEM BØR BRUKE PRODUKTER MED PROPOLIS?

Hudpleieprodukter som inneholder propolis som en av ingrediensene vil passe godt til en rekke ulike hudtyper, men passer derimot spesielt godt til noen enkelt hudproblemer eller hudtilstander.

  • Solbrent hud: Forskning har vist at propolis vil fremskynde helberedelsesprosessen for solbrent hud.
  • Akne-utsatt hud: Propolis kan hjelpe å forebygge akne, rødhet og betennelse.
  • Sensitiv hud: Takket være anti-allergen, anti-inflammasjon og dens rensende egenskaper er propolis perfekt for sentisiv hud.
  • Skadet hud: Propolis har økt produksjonen av kollagen i sår, så skader i huden vil leges raskere.

KAN PROPOLIS SKAPE ALLERGISKE REAKSJONER ELLER IRRITASJON?

Som nevnt, så er propolis en beskyttende mikstur som lages naturlig av bier for å beskytte bikuben deres fra mikrober, bakterier og andre uønskede og skadelige stoffer. Det er sammensatt av en rekke ulike stoffer som sammen gir beskyttelse til biene og også gir oss en rekke ulike fordeler når den brukes på huden.

I likhet med en hvilken som helst annen ingrediens eller produkt innen hudpleie, er det selvsagt muligheter for å få en allergiske reaksjon mot propolis. Selv om allergiske reaksjoner mot propolis er utrolig sjeldne, vil hudleger alltid anbefale at du tester produktet på et lite område før du introduserer et produkt med propolis inn i hudpleierutinen din dersom du mistenker at du kan reagere på stoffet.

Adresse
Stallbakken 5, 2005 Rælingen
Telefon
48925648
E-postadresse
b2b@trangroup.no
Foretaksregisteret
996 514 684
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business